Foto 1 Leerlingen VSO De Wingerd halen 2000 euro op voor (S)cool on wheels!

Maandag 8 juni 2019 werd er een sponsorbedrag van 2000 euro uitgereikt door Maikel van Gelderen, de leerling met de meeste sponsoren. Hij reikte het bedrag uit aan Berber van der Krieke van Sport Fryslân. Zij kwam namens (S)cool on wheels op de Wingerd om het bedrag in ontvangst nemen.

Op maandag 18 maart 2019 kwamen een aantal instructeurs van (S)cool on wheels om clinics en een presentatie te geven. De leerlingen mochten ervaren hoe het is om te bewegen en te sporten zonder je benen te kunnen gebruiken. In echte rolstoelen werd er gebasketbald. Ook lieten de instructeurs zien hoe het is om bijvoorbeeld met een prothese te moeten lopen. Een mooie ervaring welke veel indruk heeft gemaakt.

Om deze clinics mogelijk te maken zijn er sponsorgelden nodig. De leerlingen van De Wingerd gingen keihard aan de slag op geld in te zamelen. Met meerdere acties is er bijna 2000 euro binnengehaald. Om het bedrag mooi rond te maken deed De Wingerd er zelf nog een beetje bij.

De leerlingen hebben naast een sponsorloop, waarbij zij over een stormbaan gingen ook allerlei lekkernijen ingekocht en verkocht. Voor de sponsorloop werd er per groep een prijs uitgereikt aan degenen die de meeste rondjes hadden gelopen. Daarnaast was er nog prijs voor degene die de meeste sponsoren had geregeld. Maikel van Gelderen was de gelukkige. Hij won een prijs en mocht de cheque overhandigen.

VSO De Wingerd haalt 2000 euro op voor Scool on wheels