Foto 1 Informatie voor ouders/ verzorgers m.b.t. nieuwe maatregelen

Beste ouders/verzorgers,

Naar aanleiding van de persconferentie van gisteravond (14 december) van de minister-president willen we u informeren over het sluiten van de scholen vanaf morgen (woensdag 16 december)

Wat gaat er gebeuren?

De kerstvakantie start 3 dagen eerder dan gebruikelijk

De overheid heeft bepaald dat alle scholen in Nederland de deuren moeten sluiten vanaf morgen (woensdag 16 december). Zo ook de scholen van SO Fryslân. We beseffen ons heel goed dat dit besluit van de overheid veel gevolgen heeft voor de leerlingen maar ook voor u als ouders/verzorgers. Het tempo waarmee de maatregel wordt ingevoerd geeft de scholen amper de mogelijkheid om het jaar goed af te sluiten samen met de leerlingen. Bovendien vinden we het vervelend dat we van de ene op de andere dag een beroep moeten doen op uw flexibiliteit ondanks de noodzaak die we allen wel voelen.

Na de kerstvakantie onderwijs op afstand

De overheid heeft aangegeven dat de scholen tot 19 januari gesloten moeten blijven. Dat betekent dat we na de kerstvakantie het afstandsonderwijs weer op zullen starten. We hebben daarvan afgelopen jaar al schitterende voorbeelden gezien maar voor sommige leerlingen is onderwijs op afstand best lastig. Daarom is het altijd maatwerk waarbij de leerkracht in goed overleg kijkt wat er mogelijk is.

Samen krijgen we Corona onder controle

Deze slogan is inmiddels bij iedereen wel bekend maar eigenlijk zouden we het liever niet meer willen horen. We hadden dat graag anders gezien voor zowel alle leerlingen, de medewerkers maar ook voor u als ouders. Uiteraard hebben we begrip voor de maatregelen vanuit de overheid en ook het vertrouwen dat het samen gaat lukken.

We doen ook nu weer een beroep op u om er samen het beste van te maken, dat vraagt wederom creativiteit en flexibiliteit van iedereen, in het belang van uw kind. Na de kerstvakantie kunt u informatie vanuit de school verwachten voor de fase tot 19 januari.

Mocht u verder nog vragen hebben over deze vervroegde kerstvakantie neem dan gerust contact op met de school.

Voor nu wensen wij u fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar.

Met vriendelijke groet,

Namens de teams, directies, GMR en College van Bestuur,

​​​​​​​Geert Diever en Mirjam Pruiksma