Foto 1 IJssportdag, beleefdag & survival

IJssportdag in Thialf

Donderdag 15 maart ging VSO De Wingerd met 2 bussen op pad richting Thialf Heerenveen om daar samen met andere scholen van SO Fryslân een gigantische IJssportdag te beleven.

Even leek de sportdag in het water te vallen vanwege de oproep van de bonden om te gaan staken. De Wingerd heeft flink haar best gedaan voldoende begeleiding te regelen om haar leerlingen toch naar de IJssportdag te kunnen laten gaan. Op twee klassen na konden de leerlingen uiteindelijk toch nog naar Thialf. Het was een prachtige dag vol ijsplezier. Leerlingen konden lekker glijden over het ijs op hun schoenen, schaatsen, priksleeën, Ice biken, para ijshockeyen, curling, elfstedenspelen en ijshockeyen.

Tussendoor was er tijd voor koek en zuivel, waarna de leerlingen weer verder konden genieten. Hier en daar werd er nog een wedstrijd gehouden bij verschillende activiteiten. Djenny Slof uit VSO 3 wist de eerste prijs te veroveren bij het priksleeën! Knap gedaan!

Aan het einde van de IJssportdag werd er door alle vrijwilligers een erehaag gemaakt, waar de leerlingen tussendoor konden lopen/rijden. Ondertussen kregen de leerlingen nog een mooi gevulde tas mee.

Het was een prachtige dag vol bijzondere ervaringen. Zowel leerlingen als personeelsleden hebben genoten van deze dag en zijn dankbaar dit mee te mogen maken. De Wingerd wil Lyndensteyn i.s.m. met alle sponsoren, die dit mogelijk hebben gemaakt, van harte danken!

Leerlingen De Wingerd ervaren een Special Heroes Beleefdag in Groningen

Dinsdag 2 april vertrok de bus om 8.45 uur van De Wingerd naar het Willem Alexander sportcomplex te Groningen. De leerlingen uit de EMB-groepen van (V)SO De Wingerd gingen op pad naar het complex van het Instituut voor Sportstudies (ALO) om deel te nemen aan de Sport Heroes Beleefdag.

Deze dag werd georganiseerd door studenten van de ALO i.s.m. Special Heroes en Sport en Bewegen Alfa College. Met deze samenwerking wordt een mooie ‘’win-winsituatie’’ gecreëerd. ALO-studenten leren van het organiseren van een groot evenement, studenten van Sport en Bewegen ervaren hoe zij met deze doelgroep om kunnen gaan en zij bezorgen samen met Special Heroes deze leerlingen een ontzettend leuke dag! In verschillende sportzalen waren allerlei beleefactiviteiten klaargezet voor leerlingen van verschillende speciaal onderwijs scholen uit Groningen en Friesland. Ook was er een echte judotrainer. Leerlingen konden activiteiten doen als schommelen, springen/rollen/kruipen over een tumblingbaan, longboarden, snoezelen, dansen, parachutespelen, ballontennis, beleefparcours, springen in een springkussen, door een beleeftunnel gaan en voelen in bakken met materialen als zand, macaroni, scheerschuim en veertjes. Kortom het was weer een geweldige ervaring. En als kers op de taart kregen alle leerlingen aan het einde van de dag een welverdiende medaille.

Na de lunch stapten de leerlingen moe, maar voldaan terug in de bus om terug te reizen naar De Wingerd.

 

 

Survival

In de week van 8 april staan de gymlessen voor het VSO weer in het teken van survival. De nieuwe Obstical rig zal worden ingeluid. Deze obstical rig is een permanente stellage met allerlei hindernissen. Leerlingen kunnen hier hun energie kwijt en de vaardigheden van survival ervaren en oefenen.

Op donderdag 9 mei zullen 27 leerlingen met hun begeleiders van De Wingerd afreizen naar Havelte om daar de Special Heroes Survival Challenge af te leggen. Deze leerlingen zijn zeker niet bang voor een beetje modder of een nat pak. Zij zullen een afstand met hindernissen van 2,5km of 4,5 km afleggen. Net als vorig jaar zullen de leerlingen weer moe maar trots over de finish komen. Trots, omdat we het toch maar even hebben gedaan, die kilometers met al die hindernissen! Daar gaan we weer voor!