Foto 1 DJ’s to be!!!

Vanuit stichting Keunstwurk, Opus3, Friese Poort en Special Heroes wordt er een project georganiseerd. Een project dat zich richt op jongeren met een beperking en kansarme jongeren die door middel van muziekactiviteiten meer aansluiting kunnen vinden in de maatschappij. Dit project speelt zich af in verschillende gemeenten in het noorden van Friesland.

Wij als school hebben dit project met beide handen aangegrepen. We zagen de mogelijkheid om leerlingen in aanraking te laten komen met een muziekactiviteit die voor langere periode plaats kon vinden in plaats van één keer. Verschillende scholen uit de omgeving doen hier inmiddels aan mee.

De introductie les is op school geweest. Alle leerlingen hebben kort kennisgemaakt met wat een DJ is en wat je dan doet. Vervolgens zijn alle leerlingen naar de muziekschool OPUS 3 gegaan en hebben daar een workshop DJ gehad. In groepjes met begeleiding vanuit de Friese Poort hebben de leerlingen ervaren hoe je DJ moet zijn. Dit bleek nog best wel moeilijk te zijn….

Na deze les konden leerlingen zich opgeven om vervolgens nog 2 extra lessen te krijgen bij de muziekschool OPUS3. Vanuit OPUS3 wordt daarna gekeken of er ook nog een vervolg aan kan worden gegeven buiten schooltijd.