Onze kinderen zitten allemaal op De Wingerd, een school voor speciaal en voortgezet speciaal onderwijs. Ook op de Wingerd kunnen de leerkrachten soms wat extra hulp van ouders/verzorgers gebruiken bij het organiseren of uitvoeren van activiteiten voor leerlingen. De Ouder Activiteiten Commissie helpt school hierbij. Daarnaast proberen we ook activiteiten aan te bieden waarbij ouders elkaar kunnen ontmoeten. Twee doelen die bij de Ouder Activiteiten Commissie (OAC) De Wingerd centraal staan.

Lid Ouder Activiteiten Commissie
De Ouder Activiteiten Commissie vergadert 3 tot 4 keer per schooljaar over onderwerpen die van belang zijn voor ouders/verzorgers. Het helpen bij activiteiten staat centraal, maar ook de communicatie en ontmoetingen tussen school en ouders zijn onderwerpen waar wij ons mee bezig houden. We vergaderen ’s avonds, soms op maandag, soms op dinsdag. Lijkt het je leuk om lid te zijn van de OAC? Meld je dan aan via onderstaand mailadres o.v.v. Lid OAC.

Activiteiten – helpende handen
De leerkrachten van de Wingerd kunnen bij de Ouder Activiteiten Commissie hulp vragen voor het organiseren van of helpen bij activiteiten zoals het zomerfeest, sportdagen, vieringen, etc. De Ouder Activiteiten Commissie kan op haar beurt een beroep doen op andere ouders/verzorgers om te helpen bij de activiteiten. Vind je het leuk om (een keer) mee te helpen bij een activiteit, zonder lid te zijn van de OAC? Meld je dan aan via onderstaand mailadres o.v.v. Helpende Hand

Ouders/verzorgers ontmoeten elkaar
Vind je het leuk om andere ouders te ontmoeten van wie hun kind ook naar de Wingerd gaat? Naast de ouderavond organiseert de school meerdere keren een koffie-ochtend over een bepaald thema.  IN het najaar organiseren we vanuit de OAC een gezellige ontmoetingsavond! Vind je het leuk om tijdens deze ontmoetingsavond een creatieve workshop te geven aan ouders? Meld je dan aan via onderstaand mailadres o.v.v. Workshop.

Wensen van ouders
Vanuit de Ouder Activiteiten Commissie zijn wij erg benieuwd naar de wensen van ouders. Hebben jullie behoefte aan meer contactmomenten met andere ouders? Hebben jullie interesse in een aantal thema-avonden per jaar i.p.v. koffie-ochtenden? Laat ons jullie wensen weten via onderstaande mail of bellen mag natuurlijk ook.

Voor vragen, opmerkingen, ideeën of om je  aan te melden als lid OAC, als Helpende Hand of voor het geven van een workshop kun je mailen naar: oac@dewingerd-damwald.nl
Je kunt ook bellen naar Ytsje Damstra, voorzitter OAC, tel. 06-10972232 (schooljaar 2018/2019).